TAO

Mi az a TAO támogatás?

A TAO támogatásokról, és azok felhasználásáról sokszor és sokat olvashattunk már. A rendszert bemutató szakmai cikkek azonban jellemzően csak az esetleges visszaéléseket mutatják be, a sikeresen és jól felhasznált TAO támogatásokkal nemigen foglalkoznak. Így jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy „De mi az a TAO támogatás?” „Kik adhatják?” vagy „Csak stadionépítésre használható a TAO támogatás?”.

Az alábbiakban közérthetően igyekszünk ezért a TAO támogatások rendszerét bemutatni, felvillantva azokat a területeket is, ahol a támogatások felhasználása is sikeresen és jól működik.

Kiket érint ez a lehetőség? Milyen szervezeteket, célokat lehet támogatni?

A TAO támogatással a társasági adót fizető cégek bizonyos szervezeteket, vagy célok megvalósulását támogathatják úgy, hogy közben még anyagi előnyük is keletkezik a támogatás nyújtásából. Leegyszerűsítve: a cégek kevesebb társasági adót fizetnek az államnak, amely összeg így a támogatott szervezethez kerül, amely azt bizonyos célok megvalósulása érdekében felhasználja.

A röplabdával bővült a hazai látvány-csapatsportok köre a társasági és az osztalékadóról szóló törvény  értelmében, így a sportág bekerült a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. A látvány-csapatsportok társaságiadó-kedvezménye indulása óta nagy népszerűségnek örvend, pozitív hatásai az utánpótlássport területén a leglátványosabbak. A támogatások jelentős része ugyanis a kezdetektől kizárólag utánpótlás-nevelésre használható fel.

H A T Á R O Z A T a támogatási igazolás kiállításának feltételét képező sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló eljárással kapcsolatban:
2018:
MRSZ Határozata
2019: MRSZ Határozata
2020: MRSZ Határozata
2021: MRSZ Határozata
2022: MRSZ Határozata

2018 Pályázati anyag: Pályázati anyag
2019 Pályázati anyag: Pályázati anyag
2020 Pályázati anyag: Pályázati anyag
2021 Pályázati anyag: Pályázati anyag
2022 Pályázati anyag: Pályázati anyag

 • Közelgő események

 • Híreink

  Laktanya Fa-Ker KUPA

  Mi az a TAO támogatás? A TAO támogatásokról,…

  FutaCsömör 2021.09.19.

  Mi az a TAO támogatás? A TAO támogatásokról,…

  EXTREMEMAN NAGYATÁD 2021

  Mi az a TAO támogatás? A TAO támogatásokról,…

  DECATHLON Pécsi Triatlon

  Mi az a TAO támogatás? A TAO támogatásokról,…

  KÉTTUSA OB 2021.07.29.

  Mi az a TAO támogatás? A TAO támogatásokról,…

 • Archívum