Kéttusa Országos Bajnokság

Kéttusa Egyéni, Csapat és Váltó Országos Bajnokság

2016.10.01. Hódmezővásárhely

A hódmezővásárhelyi Hód-Triatlon és Öttusa SE rendezésében és közel négyszáz gyermek részvételével kezdődött el a szombati napon a kéttusa országos bajnokság, ahol a versenyzők utolsó lehetőségként gyűjthettek pontokat az október végi Elit Bajnokságra.
A bajnoki címek eldöntése mellett az is fontos cél volt, hogy versenyzési lehetőséghez jussanak az utánpótlás korú versenyzők. Az U10, U11, U12, U13 és U14-es korosztály versenyzői egyéniben és csapatban is összemérhették tudásukat, természetesen a fiúknál és a lányoknál is.

Az úszást a nem is olyan régen felújított Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték, amely tökéletes és nagyon színvonalas helyszínnek bizonyult. Ugyanez volt elmondható a futásnak otthont adó parkról is, amely közvetlenül az uszoda szomszédságában található és egy kis dombbal tarkított területen a terepfutást is modellezhették az indulók. Az időjárás is a kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen október elsején gyakorlatilag kellemes, késő nyári időjárási körülmények közepette versenyezhettek a gyermekek.  A szombati napon az egyéni és csapatverseny lebonyolítására került sor és vasárnap a váltók küzdelmével folytatódott az országos bajnokság.

A verseny előtti megnyitó ünnepségen Hódmezővásárhely város részéről Farkas Ferenc,  a Magyar Öttusa Szövetségtől Martinek János, főtitkár, valamint Kiszely Róbert – a Hód Triatlon és Öttusa SE elnöke köszöntötte a versenyzőket és a kísérőket.

„Először is szeretném megköszönni a verseny házigazdáinak azt, hogy tökéletes helyszíneken versenyezhettek a fiatalok. A verseny első napja remekül sikerült és számításaim szerint közel négyszáz nevezés érkezett. Öröm volt látni a fiatalokat, akik nagyon jót versenyeztek ezen az időjárás szempontjából is szép napon.” – mondta a szombati nap után Kármán Sándor, a Magyar Öttusa Szövetség sportszakmai referense.

20161001_164154

Vasárnap az előző naphoz hasonlóan jól sikerült. A kéttusa lány, fiú és mix váltóversenyeken összesen 164 váltó indult el.

Részletes eredmények: www.pentathlon.hu