Kéttusa Országos Bajnokság

Kéttusa Egyéni, Csapat és Váltó Országos Bajnokság

2016.10.01. Hódmezővásárhely

A hódmezővásárhelyi Hód-Triatlon és Öttusa SE rendezésében és közel négyszáz gyermek részvételével kezdődött el a szombati napon a kéttusa országos bajnokság, ahol a versenyzők utolsó lehetőségként gyűjthettek pontokat az október végi Elit Bajnokságra.
A bajnoki címek eldöntése mellett az is fontos cél volt, hogy versenyzési lehetőséghez jussanak az utánpótlás korú versenyzők. Az U10, U11, U12, U13 és U14-es korosztály versenyzői egyéniben és csapatban is összemérhették tudásukat, természetesen a fiúknál és a lányoknál is.

Az úszást a nem is olyan régen felújított Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték, amely tökéletes és nagyon színvonalas helyszínnek bizonyult. Ugyanez volt elmondható a futásnak otthont adó parkról is, amely közvetlenül az uszoda szomszédságában található és egy kis dombbal tarkított területen a terepfutást is modellezhették az indulók. Az időjárás is a kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen október elsején gyakorlatilag kellemes, késő nyári időjárási körülmények közepette versenyezhettek a gyermekek.  A szombati napon az egyéni és csapatverseny lebonyolítására került sor és vasárnap a váltók küzdelmével folytatódott az országos bajnokság.

A verseny előtti megnyitó ünnepségen Hódmezővásárhely város részéről Farkas Ferenc,  a Magyar Öttusa Szövetségtől Martinek János, főtitkár, valamint Kiszely Róbert – a Hód Triatlon és Öttusa SE elnöke köszöntötte a versenyzőket és a kísérőket.

„Először is szeretném megköszönni a verseny házigazdáinak azt, hogy tökéletes helyszíneken versenyezhettek a fiatalok. A verseny első napja remekül sikerült és számításaim szerint közel négyszáz nevezés érkezett. Öröm volt látni a fiatalokat, akik nagyon jót versenyeztek ezen az időjárás szempontjából is szép napon.” – mondta a szombati nap után Kármán Sándor, a Magyar Öttusa Szövetség sportszakmai referense.

20161001_164154

Vasárnap az előző naphoz hasonlóan jól sikerült. A kéttusa lány, fiú és mix váltóversenyeken összesen 164 váltó indult el.

Részletes eredmények: www.pentathlon.hu

 • Közelgő események

 • Híreink

  Laktanya Fa-Ker KUPA

  Kéttusa Egyéni, Csapat és Váltó Országos Bajnokság 2016.10.01.…

  FutaCsömör 2021.09.19.

  Kéttusa Egyéni, Csapat és Váltó Országos Bajnokság 2016.10.01.…

  EXTREMEMAN NAGYATÁD 2021

  Kéttusa Egyéni, Csapat és Váltó Országos Bajnokság 2016.10.01.…

  DECATHLON Pécsi Triatlon

  Kéttusa Egyéni, Csapat és Váltó Országos Bajnokság 2016.10.01.…

  KÉTTUSA OB 2021.07.29.

  Kéttusa Egyéni, Csapat és Váltó Országos Bajnokság 2016.10.01.…

 • Archívum